Начин на приготвяне
Маята, размита в топлото мляко заедно с 1 чаена лъжичка захар, се смесва с част от брашното и се оставя да бухне. Останалото брашно се пресява и в средата му се прави кладенче, където се слага закваската.
Добавят се яйцата, разбити със захарта, омекналото масло, конякът, лимоновата кора и изварата. Замесва се гладко тесто и се оставя на топло да втаса.
След това се измесва повторно, разделя се на части и се оформят хлебчета, които се нареждат на разстояние едно от друго в намаслена тава и на повърхността им се правят плитки диагонални разрези.
Оставят се да бухнат малко, намазват се с разбито яйце и се пекат 25-30 минути в силна фурна. Опечените хлебчета се намазват с разтопено масло и се поръсват с пудра захар.