Крем-карамел с тиква

DianaDiana
Новак
848
Крем-карамел с тиква
Снимка: Анонимен
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10-12 бр.
"А вие си мислехте, че не може да ма по-вкусен десерт от крем карамел! Опитайте и нашето предложение!"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 600 - 700 мл
  • яйца - 12 бр.
  • захар - 2 ч.ч.
  • тиква - 450 г
  • ванилия - 3 прахчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват добре с половината захар и се смесват с прясното мляко. Тиквата се обелва, сварява, пасира и се добавя в сместа заедно с ванилиите.

Във формички се сипва по 1 с.л. захар и се карамелизира. Щом се втвърди, върху него се налива от сместа. Формичките се нареждат в тава, на дъното на която се наливат около 2-3 пръста вода.

Крем карамелът с тиква се пече на слаба фурна, загряна предварително, като се внимава водата да не завира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
55
44
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

кати
кати
Добре е,но много яйца ми струват за това количество мляко.АЗ бих го направила с 3-4 яйца,при положение ,че за крем карамел с 1 литър мляко използвам 6.
18.09.2013 08:14
9