Уханно телешко варено

Dora GrozevaDora Grozeva
Помощник Готвач
107
1k
416
462
2
11/02/2018
"Едно телешко варено не те ли грабне с аромат, не ни го хвалете "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 871
  • Преглеждания за месеца484
  • Преглеждания за седмицата39
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитото и почистено месо се нарязва на късчета и се задушава в мазнината /наравно олио и масло/.

Зеленчуците се измиват и нарязват на желаната форма и големина.

След като месото започне да се пържи, се посолява леко. Към него се добавят зеленчуците: първо морковите, целината (корен), магданозът (корен), лукът и чесънът и накрая чушките.

Долива се топла вода и се добавят дафиновият лист и черният пипер. Оставя се да заври, след което се оставя на бавен огън до пълното сваряване на месото.

Когато месото омекне, се добавят картофите, доматът и стъблата целина и магданоз.

Телешкото варено се оставя за още малко да поври до пълна готовност - до сваряването на картофите. Ако е нужно, се добавя сол.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Албена Атанасова
Божествено ястие!
0
0