Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Тортелини»Тортелини с картофена плънка в сос

Тортелини с картофена плънка в сос

Тортелини с картофена плънка в сос
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2
"Тортелини във вкусен вегетариански вариант, които всеки лесно може да приготви"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 300 г
  • олио 3 с.л.
  • сол - 1 щ.
  • Допълнително
  • картофи - 2 - 3 бр. средни
  • риган - 2 щ.
  • сол - за плънката
  • черен пипер - 1 щ.
  • доматен сос
  • олио - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • домати - 1 буркан
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. зелена
  • магданоз
  • масло - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесват се продуктите за тестото и се разбъркват много добре. Замесва се тесто и се оставя да почине за 15 минути. Разточва се на тънка кора. С чашка с диаметър 8 см се изрязват кръгчета от кората.

Сваряват се картофите, отцеждат се и с вилица се намачкват на картофено пюре. Овкусяват се с подправките. В единия край на всяко кръгче се поставя малка част от картофената плънка. Захлупва се през средата и се притискат краищата.

Двата края се слепват с вода или разбит белтък, а горната част се обръща назад, за да се оформи тортелина.

Загрява се вода с щипка сол и малка бучка масло. Варим пастата, докато изплува нагоре (около 8 минути) .

После се изважда с решетъчна лъжица в чиния.

В тиган се загрява олио, запържва се нарязан лук, добавят се настърган морков, домати, чушки. Трябва да се задушат.

Овкусяват се и се оставят на умерен огън, докато се сгъсти сосът, но не прекалено. Сваля се и пасираме в подходящ съд.

Заливаме картофените тортелини със соса и сервираме. Ако искате, можете да сварите само половината, а другата част да замразите във фризера, в найлонов плик.

При нужда ги вадите и варите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: