Начин на приготвяне
Смесват се продуктите за тестото и се разбъркват много добре. Замесва се тесто и се оставя да почине за 15 минути. Разточва се на тънка кора. С чашка с диаметър 8 см се изрязват кръгчета от кората.
Сваряват се картофите, отцеждат се и с вилица се намачкват на картофено пюре. Овкусяват се с подправките. В единия край на всяко кръгче се поставя малка част от картофената плънка. Захлупва се през средата и се притискат краищата.
Двата края се слепват с вода или разбит белтък, а горната част се обръща назад, за да се оформи тортелина.
Загрява се вода с щипка сол и малка бучка масло. Варим пастата, докато изплува нагоре (около 8 минути) .
После се изважда с решетъчна лъжица в чиния.
В тиган се загрява олио, запържва се нарязан лук, добавят се настърган морков, домати, чушки. Трябва да се задушат.
Овкусяват се и се оставят на умерен огън, докато се сгъсти сосът, но не прекалено. Сваля се и пасираме в подходящ съд.
Заливаме картофените тортелини със соса и сервираме. Ако искате, можете да сварите само половината, а другата част да замразите във фризера, в найлонов плик.
При нужда ги вадите и варите.