Начин на приготвяне
Накълцайте на ситно лук, морков и целина. Запържете с щипка сол в зехтина до омекване, след това добавете нарязаните гъби и запържете и тях за 2-3 минути.
Сложете каймата с бялото вино и бъркайте докато алкохолът се изпари и каймата стане на трохи.
Сипете доматите, бульончето и подправките+ още сол на вкус, може да сложите и лъжица захар, за да убиете малко киселинността на доматите.
Гответе на тих огън до сгъстяване на соса.
Сварете тортелините според указанията на производителя. Добре е да останат ал денте, за да не омекват и плънката им да излезе.
Отцедете добре и поднесете смесени със соса Болонезе и поръсени със кашкавал и накълцани листа пресен босилек.
Забележка: Възможно е сосчето да ви стигне и за повече порции, взависимост колко от него обичате да преобладава в пастата.
Тортелините със сос Болонезе са готови.