Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Пъстърва по канадски

Пъстърва по канадски

Пъстърва по канадски1 / 2
12/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пъстърва - 1 бр.
  • точени кори - 2 бр.
  • масло - 2 с.л.
  • праз - 3 стръка
  • олио
  • брашно - 2 с.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • сок от грейпфрут
  • бял пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се филетира. Два стръка праз се нарязват на ситно и се задушават в малко мазнина.

Корите се намазват с разтопеното масло. Рибата се поставя върху първата, отгоре ѝ се сипва задушеният праз и се покрива с втората кора.

Двете кори се сгъват като плик. Ястието се пече във фурна до розово.

Останалият стрък праз се нарязва на ситно и се задушава в олио.

Прибавят се брашното, виното, сокът от грейпфрут. Подправя се с белия пипер.

Сосът се оставя да заври, след което се сваля от котлона и се прецежда. С него се залива рибата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: