Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Пъстърва с ароматно олио на фурна

Пъстърва с ароматно олио на фурна

Пъстърва с ароматно олио на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Лесно е да приготвите перфектната пъстърва - вижте как и после заедно ще я опитаме"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 6 бр.
  • пресен лук - 2 стръка
  • чесън - 7 скилидки
  • целина
  • розмарин
  • мащерка
  • черен пипер
  • олио
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме пъстървата и я подсушаваме.

Разбъркваме в олиото мащерка, риган, сол и чесън.

Слагаме в тава хартия за печене и я намазваме с олио. Слагаме пъстървата и я мажем с олиото и подправките.

Във всяка риба слагаме по едно перо пресен лук и малко целина. Отгоре поръсваме с черен пипер и сол.

Печем на загрята фурна не повече от 180 градуса за около 30 минути.

Режем останалия лук и магданоза и поръсваме при сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: