Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Печена кокошка за Месни Заговезни

Печена кокошка за Месни Заговезни

Печена кокошка за Месни Заговезни
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"И както повелява традицията - за Месни Заговезни се прави кокошка, ама не каква да е, а вкусна кокошка ето по тази рецепта"

Необходими Продукти

  • кокошка - 1 бр.
  • масло - 60 г
  • чубрица - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте кокошката и сложете в тенджера под налягане с малко сол и вода.

Варете по описанието на тенджерата, всяка е различна за всички видове меса. След като извадите кокошката, я преместете в плаке и хубаво натрийте със червен пипер и чубрица.

Разтопете маслото, полейте или натрийте цялата кокошка с меко масло.

Сипете малко вода и покрийте с фолио, сложете във фурната за около 30 минути, след което отстранете фолиото и я запечете.

Това се прави с цел да не се изсушава месото. Преди да я сложите във фурната за запичане с лъжица, взимайте от соса и полейте хубаво цялата кокошка.

По този начин кокошката може и да се напълни със ориз и дреболиите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: