Начин на приготвяне
Нарежете ребрата на парчета около 3 см, поставете ги в тавичка с малко мазнина и поръсете със сол на вкус. Завийте тавата с фолио и печете за около час до готовност.
Отделно нагрейте олиото и добавете нарязаните лук и праз на ивици, запържете за около 3 минути до омекване.
Добавете брашното и запържете, прибавете червения пипер, разбъркайте 2-3 пъти и налейте консервата домати. Прибавете черния пипер, дафиновия лист, захарта и разбъркайте, оставете да поври до леко сгъстяване.
Добавете запечените ребърца и разбъркайте. Оформете 4 гнезда в ястието и чукнете по едно яйце в тях, около тях разпределете маслинките.
Затворете капака на тигана и варите от 3 до 5 минути до желаната готовност на яйцата, сервирайте топло.