Сурово солена риба

12/02/2018
Ганка
отГанкаНовак37
"Може и да не сме морски вълци, но знаем как са приготвим най-вкусната сурово солена риба "
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 397
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • скумрия - 2 бр. /едната 600 - 700 г/
  • сол - според големината на рибите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивам и изчиствам добре скумриите . След това ги подсушавам с кухненска хартия. Когато са готови, осолявам обилно отвън и отвътре.

Оставям ги на страна за 12 часа, но трябва да се поставят на наклонена повърхност и да са на студено.

Самата риба си пуска вода, затова подсушавам и отново пак осолявам. Отново поставям пак на наклонена повърхност и оставям този път за 24 часа.

Когато преминат и тези 24 часа, аз я завивам в хартия с няколко пласта и я прибирам в хладилника.

Хартията сменям след още 24 часа, защото се е намокрила, отново осолявам и прибирам в хладилника. Това е последното осоляване.

След 10 дни се консумира, но през тези дни периодично сменям хартиите.

Когато извадим от рибата, ако има сол, я остъргваме добре, режем и хапваме.

Става много хубава сурово солена риба.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар