Солена торта Риба

Мария ГеоргиеваМария Георгиева
Чирак
53275158297
Солена торта Риба
Снимка: Мария Георгиева
1 / 5
16/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
16
"Как да не се влюби човек в солените торти, питаме ви"

Необходими Продукти

  • картофи - 2 кг
  • моркови - 6 бр.
  • макарони - 100 г цветни
  • кисели краставички - 10 бр.
  • яйца - 6 бр.
  • кашкавал - 200 г
  • сирене - 200 г
  • шунка - 400 г
  • майонеза - 3 бр. Краси
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • За украсата
  • чедър - за тост
  • салам - луканков (Орехите)
  • колбас - луканков (Камарк)
  • копър
  • макарони - няколко цветни
  • маслини - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • сирене - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и сваряват в подсолена вода. Морковите се измиват и сваряват в подсолена вода - отделя се парче за балончетата. Макароните се сваряват по указанията на опаковката и се отделят няколко за украсата.

Сваряват се яйцата. Киселите краставички и шунката се нарязват на много ситни кубчета. Майонезата и киселото мляко се смесват до еднородна смес. В подходящ съд, облепен със стреч фолио, започват да се редуват пластовете - като се започва и завършва с картофи.

1. Пласт картофи - пласт яйца - майонезен сос;

2. Пласт моркови - пласт кашкавал - майонезен сос;

3. Пласт краставички - пласт сирене - майонезен сос;

4. Пласт макарони - пласт шунка - майонезен сос;

5. Повтаря се пласт 3;

6. Повтаря се пласт 2;

7. Завършва се с пласт 1.

Оставете в хладилника да се охлади и след няколко часа може да обърнете внимателно салатата върху подходящ поднос. Покрийте салата с майонезен сос и настържете сиренето.

Украсете тортата във формата на риба с помощта на салама и тоста. Сътворете водорасли от макароните и копъра.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: