Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Осолена риба»Сурово солена риба

Сурово солена риба

ГанкаГанка
Новак
3227
Сурово солена риба
Снимка: Ганка
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Може и да не сме морски вълци, но знаем как са приготвим най-вкусната сурово солена риба"

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 бр. /едната 600 - 700 г/
  • сол - според големината на рибите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивам и изчиствам добре скумриите . След това ги подсушавам с кухненска хартия. Когато са готови, осолявам обилно отвън и отвътре.

Оставям ги на страна за 12 часа, но трябва да се поставят на наклонена повърхност и да са на студено.

Самата риба си пуска вода, затова подсушавам и отново пак осолявам. Отново поставям пак на наклонена повърхност и оставям този път за 24 часа.

Когато преминат и тези 24 часа, аз я завивам в хартия с няколко пласта и я прибирам в хладилника.

Хартията сменям след още 24 часа, защото се е намокрила, отново осолявам и прибирам в хладилника. Това е последното осоляване.

След 10 дни се консумира, но през тези дни периодично сменям хартиите.

Когато извадим от рибата, ако има сол, я остъргваме добре, режем и хапваме.

Става много хубава сурово солена риба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: