Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Задушена риба»Есетрова дунавска риба с лимони

Есетрова дунавска риба с лимони

Есетрова дунавска риба с лимони1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • есетрова риба - 1 бр.
  • лимон - 4 бр.
  • масло - 8 с.л.
  • домати - 4 бр.
  • червени пиперки - 3 бр.
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • праскови
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства, главата ѝ се маха. От двете страни на тялото се правят симетрични дълбоки прорези, като се внимавате да не се прерязва гръбнакът.

Лимоните се нарязват на резени, които се пъхат в прорезите.

Рибата се запържва от двете страни в загрятото масло.

Доматите се попарват във вряща вода и се настъргват.

Пиперките се изпичат, обелват и се нарязват на ситно.

Продуктите се смесват и се запържва със зехтин.

Сосът се подправя и с него се залива рибата.

Ястието се слага във фурна и се оставя да ври до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: