Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа»Зеленчукова супа с тофу и сладка царевица

Зеленчукова супа с тофу и сладка царевица

Зеленчукова супа с тофу и сладка царевица1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • червена леща - 250 г
  • морков - 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • лук - 1 глава
  • царевица - 1 консерва сладка
  • джинджифил - 1 ч.л. настърган
  • бял пипер - 1 щипка сол
  • чесън на прах - 1 щипка
  • соев сос - 3 с.л.
  • сусамово олио - 2 с.л. /може да се замести с зехтин/
  • оцет - 1 с.л.
  • тофу - 1 пакетче /отцедено/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Червената леща, морковът, чесънът и лукът се варят. Когато водата заври, добавяме половината царевица при зеленчуците.

Нарязваме пакетчето тофу на кубчета. След като зеленчуците са сварени, махаме тенджерата от котлона и прецеждаме зеленчуците над друг съд.

Връщаме прецедената вода в тенджерата и оставяме на котлона да покъкри. Пасираме сварените зеленчуци.

Във вече врящия бульон настъргваме джинджифила и слагаме соевия сос, сусамовото олио и оцета, след което прибавяме и пасираните зеленчуци.

Поръсваме със сол и бял пипер, както и с чесън на прах.

Накрая добавяме останалата царевица и парченцата тофу.

Оставяме да покъкри 5 минути и супата е готова за сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: