Задушено пиле по търновски

12/02/2018
Приготвяне60 мин.
Готвене80 мин.
Общо140 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо123
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 1 с.л. сгорещено масло се изпържва ситно нарязаният лук. Прибавя се изчистеният и измит ориз. Залива се с малко вода и се оставя да ври, докато оризът набъбне.

Прибавят се ситно нарязаният магданоз и стафидите. Ястието се поръсва със сол и черен пипер на вкус.

С тази плънка се пълни изчистването пиле. Залива се и се изпържва в останалото масло.

Когато по омекне, се прибавят нарязаните домати и ястието се задушава на тих огън.

След това пилето се изважда, а сосът се прецежда и пасира. Месото се нарязва и се нарежда в чинии, залива се със соса и се поднася.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар