Начин на приготвяне
Заекът се измива и се реже на малки порции. Подсушаваме месото и го осоляваме. В подходяща купа слагаме брашното, добавяме чубрицата и разбъркваме.
Овалваме добре парчетата месо и в тиган с малко загрято олио ги запържваме до златисто. След това ги оставяме настрани.
Режем морковите, праза и главата лук на кръгчета. Тях също ги запържваме, може направо в същата мазнина от месото. Като омекнат зеленчуците, ги вадим и също ги оставяме настрани.
Гъбите се почистват, измиват се и се режат на едри кубчета. Също запържваме до омекване.
Картофите си режем на дълги ивички. Магданоза режем на ситно.
В дълбока тавичка започваме да подреждаме, като на дъното слагаме картофите. Посоляваме ги, поръсваме с половината нарязан магданоз и разбъркваме.
Върху тях изсипваме готовите гъби, а след това зеленчуците. Поръсваме с останалия магданоз. Най-отгоре подреждаме парчетата заешко месо.
Зашиваме с водата и доматения сос. Завиваме с фолио и слагаме да се пече в загрята фурна на 200 градуса за час и половина.