Начин на приготвяне
Докато приготвате сместа, включете фурната на 200 градуса за да загрее.
На блендер или машинка за смилане на кафе смелете слънчогледовите семки. Ако използвате ленено семе, го смелете и него.
Смесете всички сухи съставки - получените брашна от семена, брашното от елда, сол и сода. Разбъркайте и добавете яйцето. Разбъркайте добре.
В 2 формички за мъфини сложете хартиени кошнички и разпределете сместа. Трябва да се падне по 1 и 1/2 с.л. смес. Намалете фурната на 150 градуса и печете за 15 мин.
От посочените съставки се получават 2 хлебчета. Спокойно можете да увеличите съставките на 3 яйца, с.л. слънчогледови семки, 3 с.л. ленено брашно/семе, 1 с.л. брашно.
Интересното при тези хлебчета е, че след като разчупите, ще видите зелена вътрешност.
Това се дължи на слънчогледовите семки.
Неверояно вкусни, лесни, интересни :)