Начин на приготвяне
Сухата мая се разбърква в част от топлата вода със захарта и се оставя да шупне. С нея и останалите продукти се замесва меко тесто да не лепне. Разделя се на 4 топчета и се оставя на топло да втаса 30 минути, като се покрива с домакинско фолио.
Готовото тесто се премесва леко с малко брашно и всяко топче тесто се оформя с ръце на елипса, която се навива на руло и краищата се изтъняват. В широка тава намазана с олио се нареждат така оформените хлебчета.
Отгоре се правят по 3-4 разреза с нож и се оставят за 10 минути да се отпусне тестото. Разбива се яйцето и с четка се намазват франзелите. Отгоре се поръсват семена. Печем в загрята фурна 180 градуса до златисто. Поднасяме топли.