Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Диетични хлебчета със семена

Диетични хлебчета със семена

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Диетични хлебчета със семена
Снимка: Monika Ivanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Топли, топли от фурната хлебчета със семена, които ще се усладят на всички у дома"

Необходими Продукти

  • олио - 3 с.л.
  • пълнозърнесто брашно - 3 и 1/2 ч.ч.
  • сол - 2 щипки
  • мая - 1 и 1/2 ч.л. суха
  • мед - 3 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр. жълтък
  • маково семе - 20 г
  • тиквени семки - 20 г белени
  • сусам - 20 г
  • слънчогледови семки - 20 г белени
  • ленено семе - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд се смесват 3 и 1/4 ч.ч. брашно, солта и маята. Добавят се медът и зехтинът. Водата се загрява, за да стане топла, и се добавя към сместа.

Разбърква се с дървена лъжица и след това се меси с ръце. Останалото брашно се слага на плот или маса и върху него се меси тестото 5 минути, докато стане еластично. Разделя се на четири части. Всяка част се разделя на 4 части.

Оформят се като топчета и се редят в тава, намазана с олио. Всяка тестена топка се маже с олио. Оставя се за 4 часа на топло. Жълтъкът се разбива и с него се намазва всяка топка тесто.

Маковото семе, сусамът, лененото семе, слънчогледовите и тиквените семки се смесват и с тази смес се поръсват тестените топки. Тавата се слага във фурна, загрята на 200 градуса. Хлебчетата се пекат 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: