Начин на приготвяне
Обелете картофите и ги нарежете на кубчета. На по-дребни кубчета нарежете и морковите, и чушките. Сварете зеленчуците в тенджера с достатъчно вода. След като ги отцедите, овкусете с подправките, намачкайте ги на пюре и объркайте с маслото.
Сварете ориза според указанията на опаковката в подсолена вода, след което го отцедете и отново добавете сол на вкус.
Пилешкото начукайте леко и го овкусете с универсална подправка.
Филетата оваляйте в царевично брашно и ги сложете да се изпържат от двете страни в загряно олио.
Прехвърлете ги в тавичка, застлана с хартия за печене, и сложете да се изпекат във фурна за около 15 минути или докато станат готови.
Поднесете в чиния нарязаното пилешко филе, гарнирано с картофено пюре и ориз, оформен на куп с помощта на купичка.