Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Кюфтета»Кюфтенца в доматен сос и кашкавал във фурна

Кюфтенца в доматен сос и кашкавал във фурна

Кюфтенца в доматен сос и кашкавал във фурна
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Кюфтенца, доматен сос и разтопен кашкавал - ястие, което винаги ще намери място на всяка трапеза"

Необходими Продукти

  • кюфтета - 10 бр. от тарелка
  • лук - 2 глави
  • праз - 1 стрък
  • доматен концентрат - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сол
  • червен пипер
  • чубрица
  • универсална подправка
  • магданоз - свеж
  • брашно - 1 с.л.
  • кашкавал - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука и праза / само бялата част/ и ги нарежете на ситно. Сложете в тава зеленчуците, добавете олиото и наредете кюфтенцата.

Сложете тавата в загрята фурна и гответе до омекване на лука. След като лукът омекне, извадете тавата, обърнете кюфтенцета и добавете червения пипер.

Разбийте доматения концентрат с купичка вода. Изсипете сместа върху кюфтетата, добавете сол и универсална подправка, поръсете с чубрица.

Сложете тавата отново във фурната. Гответе до 200 градуса, до извиране на течността.

Размийте брашното на кашичка и сгъстете соса.

Преди готовност поръсете обилно с настърган кашкавал и допечете до разтопяването му.

Преди поднасяне поръсете със свеж магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: