Пържоли на камък

Диана АндроваДиана АндроваГотвач15410231
17/02/2018
"Сега разбирате ли защо толкова често ходим на пикник сред природата?"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо741
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За целта ни трябва плосък камък. Остъргвам камъка с желязна четка и измивам старателно, за да няма песъчинки. Паля огън и като се разгори хубаво, поставям камъка в огъня, за да се нагрее много добре, докато дървата изгорят и остане жар.

Измитам пепелта с метличка (обикновено импровизирана от клоните на някое дърво) и с помощта на метличка или четка намазваме обилно със зехтин.

Посоляваме пържолите и ги печем. След като са готови, поръсваме с черния пипер и кимиона.

Освен месото за гарнитура може да си изпечете нарязани на кръгчета картофи, цели чушки, лук или каквито имате под ръка зеленчуци.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Йорданка Ковачева
Страхотна рецепта! Единствено не съм съгласна с осоляването на пържолите преди печене. Пробвайте да добавите солта чак когато са изпечени, тоест преди да ги поднесете, по този начин ще останат сочни и крехки. Солта извлича соковете на месото и при топлинната обработка то става по- сухо.
1
0
Диана Андрова
Благодаря за съвета :) Обезателно ще пробвам.
1
0