Пържоли на камък

Диана АндроваДиана Андрова
Готвач
1575563331
Пържоли на камък
Снимка: Диана Андрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
"Сега разбирате ли защо толкова често ходим на пикник сред природата?"

Необходими Продукти

  • свински пържоли
  • зехтин
  • сол;
  • черен пипер
  • кимион - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За целта ни трябва плосък камък. Остъргвам камъка с желязна четка и измивам старателно, за да няма песъчинки. Паля огън и като се разгори хубаво, поставям камъка в огъня, за да се нагрее много добре, докато дървата изгорят и остане жар.

Измитам пепелта с метличка (обикновено импровизирана от клоните на някое дърво) и с помощта на метличка или четка намазваме обилно със зехтин.

Посоляваме пържолите и ги печем. След като са готови, поръсваме с черния пипер и кимиона.

Освен месото за гарнитура може да си изпечете нарязани на кръгчета картофи, цели чушки, лук или каквито имате под ръка зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Страхотна рецепта! Единствено не съм съгласна с осоляването на пържолите преди печене. Пробвайте да добавите солта чак когато са изпечени, тоест преди да ги поднесете, по този начин ще останат сочни и крехки. Солта извлича соковете на месото и при топлинната обработка то става по- сухо.
17.02.2018 16:11
1
1
Покажи всички подкоментари