Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Тортия»Тортиля с яйца, праз и печурки

Тортиля с яйца, праз и печурки

Мария ДоеваМария Доева
Помощник Готвач
844622876733
Тортиля с яйца, праз и печурки1 / 2
18/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • картофи - 1 - 2 бр.
  • праз - 2 стръка
  • печурки - 100 - 150 г
  • червени чушки - 1/2
  • кашкавал - 100 г
  • яйца - 4 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите ги обелваме и ги нарязваме на много дребни кубчета.

Олиото го загряваме в голям дълбок тиган, изсипваме картофите и ги запържваме 5-8 минути, като ги разбъркаме периодично.

Празът го режеме на шайби, гъбите и чушката – на ленти, и ги добавяме при запържените картофи. Пърженето продължава още 5-6 минути.

Яйцата ги разбиваме с 2-3 с. л. вода и към тях прибавяме настъргания кашкавал. Посоляваме и разбъркваме, докато се смесят добре. Изсипваме върху зеленчуците в тигана и оставяме - пържим, без да разбъркваме, 5-6 минути на тих огън.

На края ястието го запичаме във фурната. Готовата тортиля я обръщаме върху чиния, нарязваме на триъгълници и я сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: