Банички Сърца със сирене и яйца

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k
4k
4k
2k
7
18/02/2018
"Торти с формата на сърце правят в влюбените, но ако наистина обичаш някого, приготви му банички сърца със сирене "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо802
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 250 мл
  • май суха - 1 пакетче
  • захар - 1 ч.л. кристална
  • сол - 2 ч.л.
  • олио - 1 к.ч.
  • брашно - колкото е необходимо, около 500 г
  • За плънката
  • сирене - 350 г
  • яйца - 2 бр.
  • краве масло - 60 - 80 г за намазване
  • яйце - 1 бр . за намазване преди печене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляме леко прясното мляко и смесваме с мая (1 пакетче суха), захар (1 ч.л.), сол (2 ч.л.), олио (1 к.ч.), брашно (2 с.л.) и разбъркваме. Оставяме за 15 минути и после, постепенно прибавяме още брашно и замесваме тесто, еластично.

Оставяме тестото завито с кърпа или фолио /домакинско/ да втаса добре.

Приготвяме плънката, като смесваме натрошено сирене (350 г) с яйца (2 бр.). Разтапяме краве масло за намазване (60-80 г).

От втасалото тесто правим еднакви по размер топки. Всяка разточваме върху набрашнен плот. Намазваме с четка с разтопено масло. Слагаме от плънката със сирене и яйца. Навиваме на стегнато рулце, прегъваме и оформяме сърца.

Подреждаме в тава върху хартия за печене, намазана с олио.

Баничките намазваме с разбито яйце и печем в нагрята фурна до златисто.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар