Сирна баница

18/02/2018
"За Сирни Заговезни е задължителна, а през останалото време - по желание "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 040
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте 3-те яйца. Прибавете натрошеното сирене и млякото с бакпулвера и брашното. Разбъркайте.

Отделете четири броя от корите, а останалите натрошете и прибавете към млечната смес. Добавете и маслото.

В тава, подходяща за печене, застелете с домакинска хартия. Сложете две от корите, като повдигнете крайчетата, и ги оформите около стените. Изсипете сместа и покрийте с останалите две кори.

Запечете баницата в загрята фурна на 180 градуса.

След като започне де се образува кафеникав загар, извадете баницата и намажете с разбито яйце и майонеза.

Върнете баницата и допечете до готовност.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар