Печени чушки с млечен сос

Сергей АнчевСергей Анчев
Помощник Готвач
210
77
395
2
18/02/2018
"Шедьовър от Българската кухня, рецептата за който се предава от майка на дъщеря "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
27 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо41 297
  • Преглеждания за месеца282
  • Преглеждания за седмицата54
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена27

Необходими Съставки

  • червени чушки - 10 бр.
  • краве мляко - 500 - 700 мл пълномаслено
  • слънчогледово олио - 5 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • магданоз - - няколко стръка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се изпичат, обелват и осоляват отвътре.

Изпържват се в маслото и се нареждат в подходящ съд.

В същото масло се запържва брашното. Добавя се млякото при непрекъснато разбъркване до получаване на рядка каша.

Посолява се. Ври 3-4 мин на слаб огън.

Заливат се чушките и се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Яница Николова
Чудесни!
1
1