Начин на приготвяне
Месото се нарязва на хапки. Картофите се обелват и нарязват на средно големи парчета. Чушките се се измиват, почистват от семките и се нарязват на едро. Карфиолът се разделя на по-малки розички, а лукът се нарязва на кръгчета.
Всички продукти се размесват и се прехвърлят в тавата за печене. Поръсват се със сол, черен и червен пипер. Поливат се с малко олио и се объркват хубаво.
Отгоре се нареждат разполовените чери доматчета. Налива се около половин чаена чаша вода. Тавата се покрива с фолио и ястието се слага да се пече във фурна на 200 градуса.
Към края на печенето се маха фолиото. Когато ястието се извади от фурната, се поръсва с нарязан на ситно пресен магданоз.
Коментари
Нямах чери домати и сложих стандартни такива.Добавих и малко морков и увеличих лука.Много вкусна гозба!
Благодаря за рецептата!