Начин на приготвяне
Свинското бонфиле трябва да е цяло парче около 600-700 г. Разбира се, може и повече по ваш избор.
Месото се измива добре и се срязва леко с нож първо по единия диагонал, после по другия и разрезите трябва да придобият форма на ромбоиди (нещо като мрежа върху месото).
Чесънът се обелва и нарязва на шайби. Тези шайби нареждаме в разрезите на месото.
Слага се олио в тиган да загрее. Докато чакаме олиото, овкусяваме месото със сол и черен пипер. След като олиото е готово, слагаме свинското за няколко минути и след това го обръщаме от другата страна. Запечатваме месото, за да може то да остане крехко и сочно.
След като сме приключили със запечатването на свинското, го слагаме в тавичка.
В нея наливаме виното и затваряме с фолио. Печем на предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25 мин.