Свинско бонфиле с чесън

Даяна НиколоваДаяна Николова
Помощник Готвач
432781101
Свинско бонфиле с чесън
Снимка: Даяна Николова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Чесънът е като истински парфюм за бонфилето, опитайте, ако не вярвате"

Необходими Продукти

  • свинско бонфиле - 600 - 700 г
  • чесън - 5/6 скилидки
  • бяло вино - 100 мл
  • череп пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското бонфиле трябва да е цяло парче около 600-700 г. Разбира се, може и повече по ваш избор.

Месото се измива добре и се срязва леко с нож първо по единия диагонал, после по другия и разрезите трябва да придобият форма на ромбоиди (нещо като мрежа върху месото).

Чесънът се обелва и нарязва на шайби. Тези шайби нареждаме в разрезите на месото.

Слага се олио в тиган да загрее. Докато чакаме олиото, овкусяваме месото със сол и черен пипер. След като олиото е готово, слагаме свинското за няколко минути и след това го обръщаме от другата страна. Запечатваме месото, за да може то да остане крехко и сочно.

След като сме приключили със запечатването на свинското, го слагаме в тавичка.

В нея наливаме виното и затваряме с фолио. Печем на предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: