Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Гулаш»Телешки гулаш с картофи

Телешки гулаш с картофи

Телешки гулаш с картофи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г за готвене
  • лук - 2 средно големи глави
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • чушки - 2 бр. червени
  • картофи - 2 - 3 бр. големи
  • масло - 30 г
  • кимион
  • доматено пюре - 1 1/2 с.л. (концентрирано)
  • домати - 200 г белени от консерва
  • брашно - 1 1/2 с.л.
  • олио - 50 мл.
  • бульон - 1 л. зеленчуков
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета, овкусете го със сол и черен пипер и го запечатайте на тиган в силно загрято олио.

Когато страните придобият приятен златист загар, прехвърлете месото в друг съд, а в мазнината от пърженето дложете ситно нарязаните лук, моркови и чесън.

След 1-2 минути добавете нарязаните на ивици чушки, както и 100 мл бульон, маслото и кимион на вкус.

Когато зеленчуците омекнат, добавяме брашното, разбъркваме и прибавяме също доматеното пюре и нарязаните домати.

Прибавяме сол и черен пипер и варим 7-8 минути на тих огън. Връщаме месото, доливаме бульона и оставяме да ври 30-ина минути на тих огън под похлупак.

Последно добавяме нарязаните на едро картофи и варим до омекването им. Преди поднасяне поръсваме всяка порция със ситно нарязан свеж магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: