Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Домашна юфка с машинка за паста

Домашна юфка с машинка за паста

Домашна юфка с машинка за паста
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Не сте ли опитвали домашна юфка, приготвена наистина у дома, нищо не сте опитвали значи"

Необходими Продукти

  • яйце - 1 бр.
  • брашно - 70 г
  • грис - 30 г семолина (semola)
  • масло - 1 бучка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете тесто от яйцето, семолата и брашното. Обвийте в стреч фолио и оставете в хладилника за 30 минути.

Извадите и разделете на две. Набрашнете плота добре. Сложете машинката на най-висока степен. Минете веднъж питката. Поръсете с брашно, сгънете на плик и отново минете, така около 4-5 пъти, като последният път не се сгъва, а се остава лента.

Набрашнете от двете страни и намалете с една степен машинката. Минете парчето, набрашнете и намалете с една степен. Повтаряйте процедурата до желаната от вас тънкост на юфката (аз стигнах до 2 степен и спрях).

Отрежете лентите на правоъгълници (2 педи дължина), разстелете върху платно и оставете хубаво да изсъхне.

Готовата юфка начупете на малки парчета.

Разстелете върху тавичка, нарежете маслото и печете на 180 градуса, като бъркате периодично до приятен златист загар.

Домашната юфка с машинка за паста е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: