Начин на приготвяне
Направете тесто от яйцето, семолата и брашното. Обвийте в стреч фолио и оставете в хладилника за 30 минути.
Извадите и разделете на две. Набрашнете плота добре. Сложете машинката на най-висока степен. Минете веднъж питката. Поръсете с брашно, сгънете на плик и отново минете, така около 4-5 пъти, като последният път не се сгъва, а се остава лента.
Набрашнете от двете страни и намалете с една степен машинката. Минете парчето, набрашнете и намалете с една степен. Повтаряйте процедурата до желаната от вас тънкост на юфката (аз стигнах до 2 степен и спрях).
Отрежете лентите на правоъгълници (2 педи дължина), разстелете върху платно и оставете хубаво да изсъхне.
Готовата юфка начупете на малки парчета.
Разстелете върху тавичка, нарежете маслото и печете на 180 градуса, като бъркате периодично до приятен златист загар.
Домашната юфка с машинка за паста е готова.