Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Тортия»Испанска тортиля с картофи и лук на фурна

Испанска тортиля с картофи и лук на фурна

Диана АндроваДиана Андрова
Готвач
1575563331
Испанска тортиля с картофи и лук на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8
"Вкусно по испански - истинска испанска тортиля с картофи и лук на фурна"

Необходими Продукти

  • картофи - 10 бр.
  • лук - 1 връзка
  • прясно мляко - 1.5 ч.ч.
  • къри - 1/2 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • яйца - 7 бр.
  • сирене - 200 г
  • кашкавал - 300 г
  • олио - или зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивам, обелвам и нарязвам картофите на малки кубчета, които ги задушавам за около 5-6 минути в малко зехтин, докато придобият лек златист цвят.

Разбърквам периодично, за да не загорят. Добавям зеления лук, който предварително нарязвам на малки колелца.

Задушавам ги заедно около 5 минути (под капак, за да запазим зеления цвят на лука) на слаб огън. Прибавям прясното мляко, кърито, черния пипер и солта.

Оставям за около 10 минути на слаб огън. След като сместа се сгъсти, отвеждаме съда от котлона и добавяме натрошеното сирене. Разбъркваме хубаво и преместваме картофената смес в намазана с олио тава.

Яйцата се разбиват с вилица в голяма купа и ги изсипваме в тавата. Разбъркваме всичко добре и печем в предварително загрята фурна за около 30 минути.

Малко преди тортията да се сготви напълно, поръсваме обилно с настърган кашкавал (аз поръсвам и с шарена сол) и печем, докато се зачерви. Ястието се сервира топло.

Испанската тортиля с картофи и лук на фурна е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: