Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата със захарта с миксер докато побелее.
Добавя се олиото, прясното мляко, какаото, ванилията, кора от половин портокал и нарязани с нож малки кубчета шоколад. Разбърква се и прибавяме амонячната сода и брашното.
Бърка се вилица, когато стане трудно се замесва малко с ръце, за да се получи леко лепнещо тесто. Разделих на две части, едната оформих на по-големи топки, сплескани отгоре като бисквитки.
Вторите по-малки топчета и всички се нареждат в тави върху хартия за печене. С четка леко се намазват отгоре с малко прясно мляко и поръсваме със захарни пръчици.
Печем в загрята фурна нс 180 градуса около 15-20 минути до златисто. Чудесни са, сутрин да се топнат в кафето. Да ви е сладко!
Коментари
С най- добри чувства го казвам.