Испански омлет

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Испански омлет1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Омлет с картофи - вкусотия Испания, която днес ще ви представим"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр. по - големи
  • картофи - 170 г
  • лук - 1 средна глава
  • бульон - 280 мл пилешки
  • магданоз
  • олио
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и го сипете в тенджерка заедно с бульона. Сложете ги на котлона да заврят и похлупете с капак. След 5 минути махнете капака, намалете огъня и оставете лука да се задушава за около 20 минути.

Междувременно сварете картофите в малко подсолена вода. Обелете и ги нарежете на кръгове.

Разбийте яйцата, овкусете ги със сол и черен пипер и ги добавете към лука. Прибавете картофите и нарязания магданоз. Загрейте малко олио в тиган и сипете вътре сместа.

Готовете на много слаб огън за 15 минути. След това сложете омлета под загрят грил, колкото само леко да покафенее отгоре. Сервирайте готовия омлет със свежа салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: