Кипърски хляб

22/02/2018
"С аромат и вкус, които ще ви пренесат на Средиземноморието "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо643
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разреждаме маята в 1/2 ч.ч. вода, добавяме 1/2 ч.ч. пресято брашно. Покриваме и оставяме за 30 минути. Лука почистваме и наситняваме.

Добавяме в сместа останалото пресято брашно, лука, ментата, зехтина, солта и 1 ч.ч. вода. Замесваме гладко елстично тесто.

Добавяме в него маслините, бързо разбъркваме, покриваме с кърпа и оставяме за 2 часа.

Правим от тестото един голям кравай или 2-3 средни. Поставяме ги в намаслена тава и оставяме да втасат още веднъж.

След това ги слагаме в предварително загрята фурна на 180 градуса и печем. Готовия хляб покриваме с кърпа и напръскваме с вода. Поднасяме го топъл.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар