Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Сьомга по испански със задушени зеленчуци

Сьомга по испански със задушени зеленчуци

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Сьомга по испански със задушени зеленчуци
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
22/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Няколко минути на скарата и това невероятно ястие ще е на трапезата ви, насладете му се"

Необходими Продукти

  • сьомга - 2 котлета
  • лук - 1/2 голяма глава
  • микс от зеленчуци - 1 пакет
  • масло - 30 г
  • зехтин
  • черен пипер
  • лимони - 1 бр
  • айсберг - 5 листа
  • морска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо овкусете сьомгата с малко сол, черен пипер, малко лимонов сок и зехтин. Оставете я така за поне 30 минути, през това време задушете зеленчуците с маслото, малко черен пипер и сол.

Когато са готови ги извадете и в същия тиган запечете големи кръгчета стар лук. Загрейте грил тигана и сложете парчетата сьомга, запечете от всяка страна по 6-7 минути.

Подгответе си няколко листа от айсберг и поставете във всяко сложете от задушените зеленчуци, поставете парче сьомга, лук и резен лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: