Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Домашни Софийски Банички

Домашни Софийски Банички

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8361
Домашни Софийски Банички3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Помнители онези домашни софийски банички, които всички с удоволствие хапвахме навремето"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • олио - 1 с.л.
  • оцет - 3 ч.л.
  • яйца - 3 бр.
  • сол - 2 ч.л.
  • вода - 1 и 1/2 ч.ч. хладка
  • извара - 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното в широк съд и правим в средата кладенче, в което сипваме оцета, олиото, яйцата, солта и половината от водата.

Замесваме тесто, като поемаме част от брашното и постепенно прибавяме и останалата вода. Омесваме много добре, докато се получи гладко тесто, покриваме го с влажна кърпа и оставяме да престои 30 минути на хладно място.

След това го нарязваме на малки парчета - колкото яйце, и правим питки. Намазваме ги с по-малко олио и ги оставяме да престоят още 30 минути.

Разточваме всяка питка на тънка кора и поставяме по 1 и 1/2 с.л. извара. Навиваме на руло и после на охлювче.

Подреждаме баничките в намаслена тава и печем в загрята фурна до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: