Свинско с чушки по испански

Свинско с чушки по испански
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"А да знаете само какво уникално свинско сме приготвили, ще забравите за всякакви диети, всякакви пости"

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 500 г
  • чоризо - 50 г
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр. зелена + 1 червена
  • люти чушки - 1 бр (зелена)
  • домати - 350 г консерва
  • захар - щипка
  • грах - 100 г
  • царевица - 100 г
  • морков - 1 бр.
  • зелени маслини - 10 бр.
  • червен пипер - щипка
  • магданоз - 3 стръка
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинската плешка на кубчета, а чоризото - на малки късчета. Лука и останалите зеленчуци нарежете на ивички, царевицата и грахът може да са консервирани или замразени.

В дълбок тиган сложете месото и лука да се задушават покрити с капак. По късно, след като месото е задушено, прибавете чоризото и нарязаните зеленчуци, заедно ги разбъркайте леко запържете и добавете доматите от консерва.

Оставете на тих огън за около 20 минути, преди да изключите котлона, прибавете и нарязаните маслини.

Сервирайте ястието топло, поръсено със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: