Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Вита Баница с Булгур и Сирене

Вита Баница с Булгур и Сирене

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Вита Баница с Булгур и Сирене
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Баници не делим, но рецепти даваме на всички, които искат да се научат как се прави вкусна вита баница с булгур и сирене"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 250 г фини
  • булгур - 1/2 ч.ч.
  • сирене - 250 г
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 6 с.л. с връх
  • сол - 4 щипки
  • олио - 80 мл
  • масло - 25 - 30 г
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме булгура според указанията на пакета - има такъв, който се кипва във вода, съотношение 1:1, и веднага се отстранява от огъня, като се оставя да набъбне под капак. Има и друг, който се вари около 10-15 минути. Прочетете на пакета вашият от кой тип е. Оставяме да се охлади и посоляваме с две шипки сол.

В купа разбиваме леко яйцата и при тях слагаме киселото мляко, содата, олиото и две щипки сол. Разбъркваме добре и тогава вътре натрошаваме и сиренето.

Разстиламе корите за баница и взимаме две по две, разстилайки равномерно от плънката и булгура, и навивайки на руло.

В кръгла намазнена тавичка завиваме рулата, придавайки форма на охлюв. Отгоре подреждаме тънки парченца масло и поставяме в загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути или до зачервяване.

При изваждане от фурната завиваме с кърпа, ако желаем баничката да е мека, в противен случай оставяме да се охлади открита.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: