Плодов Сладкиш с Желатин

marcheva14marcheva14Мастър Шеф97271058271
27/02/2018
"И вие ли обожавате плодовите сладкиши с желатин "
Приготвяне20 мин.
Готвене3 мин.
Общо23 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 685
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • желатин - 10 г
  • вода - 50 мл
  • кисело мляко - 250 г
  • пудра захар - 3 с.л.
  • ванилия - 1 ч.л. , екстракт
  • заквасена сметана - 200 г
  • белтъци - 3 бр.
  • захар - 2 с.л., кристал
  • плодове - 1 к.ч. нарязани от сладко (сладко от 1 мандарина и тъмни череши)
  • сладк - за декорация, по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кейкова форма с обем 1 литър, облицована с фолио.

Желатинът се накисва в студената вода за около 10-15 мин. След това се поставя в микровълновата, за да се втечни, или на много слаб котлон. Сваля се и се оставя настрана.

Киселото мляко се разбърква с пудрата захар, ванилията и бавно и внимателно се прибавя към разтворения желатин.

Сметаната се разбива до гладкост и на порции се прибавя към млечната смес.

Белтъците се разбиват до сняг, като на порции се прибавя кристалната захар.

Добавя се на порции към желатиновата смес. Разбърква се с шпатула.

Накрая се прибавят и нарязаните плодове, разбърква се и сместа се изсипва в кейкова форма, предварително изплакната със студена вода, или леко се намасляват стените ѝ с олио или облицовани стените ѝ с фолио, като фолиото излиза извън рамките на формата.

Сладкишът се прибира на студено за около 4-6 часа или 1 нощ, за да желира.

След като е напълно готов, с топъл нож се минава по стените и се обръща в сервизна чиния.

Декорира се с малко цели плодове от сладко по избор.

Източник: Моето сладко хоби

Забележка: За топинг съм ползвала сироп от амарена череша.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар