Начин на приготвяне
Кейкова форма с обем 1 литър, облицована с фолио.
Желатинът се накисва в студената вода за около 10-15 мин. След това се поставя в микровълновата, за да се втечни, или на много слаб котлон. Сваля се и се оставя настрана.
Киселото мляко се разбърква с пудрата захар, ванилията и бавно и внимателно се прибавя към разтворения желатин.
Сметаната се разбива до гладкост и на порции се прибавя към млечната смес.
Белтъците се разбиват до сняг, като на порции се прибавя кристалната захар.
Добавя се на порции към желатиновата смес. Разбърква се с шпатула.
Накрая се прибавят и нарязаните плодове, разбърква се и сместа се изсипва в кейкова форма, предварително изплакната със студена вода, или леко се намасляват стените ѝ с олио или облицовани стените ѝ с фолио, като фолиото излиза извън рамките на формата.
Плодовият сладкиш се прибира на студено за около 4-6 часа или 1 нощ, за да желира.
След като е напълно готов, с топъл нож се минава по стените и се обръща в сервизна чиния.
Декорира се с малко цели плодове от сладко по избор.
Плодовият Сладкиш с Желатин е готов.
Източник: Моето сладко хоби
Забележка: За топинг съм ползвала сироп от амарена череша.