Икономичен и Лесен Кекс без Мляко

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
13k
3k
8k
14
28/02/2018
"Страхотен кекс, пухкав и ароматен, при това без капка мляко "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
35 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо88 245
  • Преглеждания за месеца2411
  • Преглеждания за седмицата398
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена35

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч. (250 мл чашата)
  • ванилия - 1 ч.л.
  • олио - 0.5 ч.ч.
  • вода - ¾ ч.ч. (не гореща) топла
  • брашно - 1 ½ ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • шоколадови пръчици - 60 г
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Прибавете ванилията и олиото, разбийте до еднородна смес. Добавете топлата вода и отново разбъркайте. На части към сместа прибавяте предварително пресятото брашно, смесено с бакпулвера, при непрекъснато бъркане с шпатула.

Накрая добавяте шоколадовите пръчици и разбърквате, за да се смесят добре. Намажете форма за кекс с малко олио и поръсете с брашно, сипете сместа в нея.

Поставете формата в предварително нагрята фурна на 180 градуса и печете за около 30 минути.

Не препичайте, за да остане по сочен, а за готовността му проверявате с клечка за зъби.

Десет минути след изваждането на формата от фурната, извадете и обърнете кекса в подходяща чиния и поръсете с пудра захар.

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Maria Petrova Rolovic
Maria Petrova Rolovic
07.05.2020 22:21
Чудесен!
0
0
Sisi Misi
Sisi Misi
15.07.2019 16:25
Наистина става хубав
1
0
Venera Gospodinova
Venera Gospodinova
24.08.2018 09:30
Благодаря за рецептата, винаги се получава вкусен и пухкав сладкиш! ❤️
2
1