Пастет от пилешки дробчета на Джейми Оливър

02/03/2018
Зорица
отЗорицаМастър Шеф89524727224
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 744
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешки дробчета - 500 г
  • краве масло - 300 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • лук шалот - 2 глави (може да го замените с кромид лук)
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • градински чай - няколко свежи листа
  • бренди - 1 в.ч.
  • черен пипер - прясно смлян
  • индийско орехче - няколко щипки на вкус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото със зехтина на слаб котлон за няколко минути.

Отделете половината от него на страни, а към останалото в тигана запържете лука и чесъна (нарязани на едро) до златисто. След това ги прехвърлете в друг съд.

В същия тиган запържете предварително почистените и измити дробчета и няколко едро накъсани листа градински чай.

Разбъркайте и гответе няколко минути. Желателно е дробчетата да останат розови отвътре.

Добавете към тях брендито, разбъркайте и дръпнете от котлона.

След като дробчетата са изстинали, прехвърлете ги в подходящ съд за пасирене, прибавете към тях лука и чесъна, сол, черен пипер и 1-2 щипки настъргано индийско орехче. Пасирайте до получаването на гладко пюре.

Добавете към пастета остатъка от ратопеното масло (като запазите 1 с.л. за намазването на пастета) и пасирайте до пълното хомогенизиране на сместа.

Прехвърлете готовия пастет в подходящ съд. Заравнете го със шпатула и отгоре намажете с 1 с.л. от разтопеното масло.

Покрийте го с фолио за свежо съхранение и оставете за няколко часа в хладилник.

Сервирайте с филийки препечен хляб и свежа зелена салата.

Добър апетит! подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар