Начин на приготвяне
Телешкото се измива, нарязва на парчета и сварява в около 2 литра вода, в която сме пуснали дафиновия лист и зърната черен пипер.
В дълбок тиган загряваме олиото и запържваме ситно нарязаните лук, морковите и целината, добавяме брашното и запържваме.
Постепенно разреждаме с бульона и накрая прехвърляме и парчетата месо.
Овкусяваме с подправките - смлян черен пипер, универсалната подправка, сол на вкус и щипка настъргано индийско орехче.
Варим телешката супа на бавен огън, докато се сгъсти.
Сервираме в купички и поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Сръбската телешка супа е готова.
По-вкусно от телешкото няма, стига да знаете как да го приготвите. Опитайте и нашата майсторска рецепта за телешко варено - гарантираме, че ще ви стане любима.