Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Писто Манчего (Pisto Manchego)

Писто Манчего (Pisto Manchego)

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Писто Манчего (Pisto Manchego)
Снимка: Мария Симова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"В превод - много ароматно и вкусно ястие без месо, което ще ви плени"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. зелена + 1 бр. червена
  • домати - 3 бр.
  • сол - на вкус
  • зехтин - 50 мл
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете тиквичката на кубчета, обелете лука и нарежете на кубчета, почистете чушките от семките и нарежете на кубчета.

Бланширайте доматите, обелете и нарежете на малки кубчета. В тиган нагрейте олиото и добавете нарязаните скилидки чесън на ситно и запържете за кратко.

Прибавете нарязания зеленчук (без доматите), посолете на вкус и гответе на бавен огън, докато зеленчукът стане прозрачен (но не и на каша). Добавете нарязаните домати и варите за не повече от 10 минути, ако е нужно посолете.

Намажете тиган с незалепващо покритие с малко зехтин, нагрейте на бавен огън и запечете яйцето до златисто от двете страни. Поставете го в средата на ястието и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: