Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Панирано пиле с галета на фурна

Панирано пиле с галета на фурна

Панирано пиле с галета на фурна
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
14/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Хрупкава коричка и сочно месо - това обещаваме и това ще получите, ако спазите точно рецептата"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • галета - 3 - 4 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • подправка за пиле
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • зехтин
  • магданоз - сух
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако пилешките бутчета са големи, разфасовайте ги на две части. Почистете ги.

Овкусете ги със сол и ги мариновайте със зехтин за около 20 минути.

Смесете 3-4 с.л. брашно с черен пипер и оваляйте бутчетата.

Потопете ги в разбито яйце, след което ги потопете от всички страни в галета, към която сте прибавили подправката за пиле и сух магданоз.

Подредете бутчетата в тава, застлана с домакинска хартия, и изпечете панираното пиле в загрята фурна на 200 градуса до хрупкава златиста коричка.

Панираното пиле с галета на фурна е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: