Прясно зеле с елда и булгур

02/03/2018
Рая Андонова
отРая АндоноваГотвач39335334
"Как може да се сготви нещо безмесно и безумно вкусно - ами вижте как "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо503
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето и лукът се нарязват и се слагат на котлона с 4 ч.ч. вода.

Когато заври, се добавят подправките (без лютия червен пипер и зехтина), намаля се и се оставя да ври на слаб огън около 10 минути.

След това се добавят предварително измитите елда и булгур.

Добавят се и доматите (аз използвах останал готов от магазина доматен сос за спагети с гъби и босилек).

Ако е необходимо, се налива още 1 ч.ч. вода.

Малко преди да се свали от котлона, се добавя лютият червен пипер и малко зехтин.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар