Начин на приготвяне
Измиваме бялото месо и го режем на филета. После ги режем на хапки. В купичка слагаме изцеден сок от лимон, сол, черен пипер, сух чесън, соев сос и разбъркваме.
Вътре слагаме хапките месо и оставяме да попие месото от маринатата за 1-2 часа в хладилника. Покриваме с фолио.
В друга купичка разбиваме яйцето с бъркалка много добре. Прибавяме брашното и бирата и разбиваме много добре до гладка смес.
Готовото бяло пилешко месо, поело си маринатата, изсипваме в купата при панировката и разбъркваме с ръка, така че то да се оваля добре.
Сгряваме олио в тиган и пържим потопените хапки в панировката до готовност. Като ги изпържим от едната страна, обръщаме от другата. И така с всичкото месо.
Отцеждаме ги върху кухненска хартия. Редим ги в чиния и хапваме с бира.
Да ви е сладко!